|
|
|
|
|

|
Nesrin Göçtürk Kaya
|
14.06.2009 18:21:28 |
Üslup edebiyatta, yazarın kendisine özgü tekniği, tarzı, kullandığı sözcüklerin biçimi ve rengidir. Yani bir kişi edebi konuda bir yazı yazıyorsa, o yazıda mutlaka yazanın üslubu vardır. Üslup olmadan yazım olamaz, seçilen konu işlenemez.
Bir konuda onlarca yazar yazı yazabilir ama her yazarın üslubu bir diğerine benzemez ve benzerlik olduğunda ise "esinlenme-etkilenme" olarak yorumlanır. Bu nedenledir ki benim bir yazımı okuyanlar farklı bir yerde bir başka konuda yazdığım yazıyı okuduklarında (ismim o yazının altında olmasa da) benim yazım olduğunu üslubumdan tanırlar.
Ben de sitede yazılanları okurken örneğin, Fatih korkmaz, Umut Berker, Nermin Gömleksizoğlu gibi arkadaşlarımızın yazılarında-hikayelerinde; Melek Tosun, Melike Duman gibi arkadaşlarımızın da şiirlerinde seçtikleri konuyu işlerken kullandıkları sözcüklerle kendilerine özgü üslup-tarz oluşturduğunu fark ediyorum...
Yazar, edebi alanda kaliteli bir yer edinmek istiyorsa kendi üslubunu bozmadan, kimseyi taklit etmeden yazımlarını kendisine özgü çizgide sürdürmelidir. İster içine bol bol aksiyon katsın, isterse yazılarıyla gerilim yaratsın ama kendi yüreğinin kalemiyle yazsın ki, ileride tıkanıp kalmasın!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|