Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksEdebiyat > Kalemi Elinize Aldığınız O ilk Dakikalar

Forumda Ara:

Bu başlık altında 16 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:402
Firari Fırtına 19.07.2010 08:41:58
Merhaba,

Tabi kalem diyoruz ama bir çoğumuz klavyede yazıyoruz yazılarımızı vs. Bunun önemi yok, duygular aynıdır yinede. Şimdi sizlerden istediğim şudur;

Yazmaya karar verdiğiniz an'ın o ilk saniyelerindeki düşünceleriniz nelerdir?

- Ne yazmak istiyorsunuz?
- Aslında yazacaklarınız onlar değilmiydi?
- Nasıl bir duygu selindesiniz?
- Neler neler düşünüyorsunuz?
- vs.....

Düşüncelerinizi beyan ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürlerimi beyanı ederim siz güzel gönüllere.

Sevg...

http://www.ae.metu.edu.tr/~cengiz/pictures/illuzyon/drawing.jpg

Firari Fırtına 19.07.2010 08:47:09
Ben bir örnek ile başlayayım isterseniz;

Günlerden herhangi bir gün ve sabah saatleri, ofisteyim ve yazma tutkum yine kendinde, açıyorum bilgisayımı bir word dosyası ve karşısında ben.

O an ne moddayım onu düşünüyorum, aşıkmıyım? delimiyim? çılgınmıyım yada agresifmiyim? Aslında aklımda olan yada düşüncelerime gelen birşey olmasa zaten yazmaya kalkmam. Neyse aklımda bişeyler var ve ben bunları kağıda dökmek zorundayım.

Yani şöyle,

Yüreğim dile geliyor,
Dil kaleme,
Kalem ise boş sayfalara,
Yazıyor, yazıyor, yazıyor......

O an kendimden geçiyorum, yazılarda noktalama hataları yaptımmı umrumda bile değil, öylesine durmamaya yazıyorum. Önemli olan düşüncelerimdekileri dökebilmek değilmidir?

Düşündüklerimin, düşüncelerde kalmaması için sessiz huzurlu bir ortamda şart diyorum kendimce. Yoksa yazamıyorum, çizemiyorum.

Benimkisi bu gibi birşey işte,

........devam ederseniz sevinirim......

Sevg...

Firari Fırtına 20.07.2010 08:50:59
Neden bu konuya katılım olmamış anlamış değilim. Neyse yok sayın bu konuyu.

Sevg...

İletileri:85
dilara abacı 20.07.2010 15:11:48
benim ilhamım nedense derste geliyor  derste yapılcak en güzel 3 şey listemde 1. sıradadır yazı yazmak 2 uyumak 3 kitap okumak  
genelde elime kalem aldığımda o kadar hızlı yazarım ki çünkü aklıma birşey gelmiştir oraya gelene kadar yazcaklarımı çok hızlı geçerim 

dilara abacı 20.07.2010 19:38:36
benim ders çalışasımda annem benden bişi istemeden önce gelir helde evde temizlik varsaaaa saatlerce mola vermeden çalışmak isterim xD

dilara abacı 20.07.2010 23:51:01

helede sıkıcı bir akraba ziyareti varsaaa off nasıl sınavlrım olur o dönemde

Firari Fırtına 21.07.2010 11:40:36
Ohh ohhh katılımlar olmuş ama ben bu konudan dolayı hala üzgünüm. Böylesine bir konu yalnız kalacaksa burda yazık derim ben başka bişey demem.

Sevg...

İletileri:262
.. .. 21.07.2010 13:00:22
Benim de kendimi karakterin ruh haline indirgeme özelliğim var biraz.
Yazdığım sahnelerin birinde adam, ölmüş karısının fotoğrafıyla sahbet ediyorken, Müzeyyen Senar'ın "Pencereden Kuş Uçtu" şarkısını dinliyordu pikaptan... O sahnede, adamın fotoğrafla diyaloğunu yazdığım süre boyunca aynı şarkıyı dinleyerek yazdım. Onun gibi hissetmeye çalıştım...

Firari Fırtına 21.07.2010 15:48:00
Bu çok güzel birşey ama, gerçekten bunu herkes başaramaz.

Benimde bir çok yazılarım zaten müzik eşliğinde kendimi bir koma koyarak yazmışlıklardır. Yoksa öyle otururken olmuyoo çıkmıyoo bişeyler :)

Teşekkürler Mustafa bey.

Sevg...

dilara abacı 21.07.2010 16:06:30
ben bişey yazarken müzik dinlemem müzik dinlerken bişey yazarım
helede ayrılık şarkıalrı dinlerken kalemimime hakim olamam ( neden bilmiyorum en kolay ayrılık üzerine yazıyorum)
merve sorma ya tepsiyle çay taşırsın brileri amanda aman kocaman olmuş kızımız muhabbeti yapar bi yandan annem dük dur tepsiye bakma gl falan der şeyan diyorki al tepsiyi vur kafalarına

İletileri:11
Emre Altun 21.07.2010 22:04:24
Yazarken hep şimdi bir şey yazayım da insanlar ne de güzel yazmış bu genç desin isterim. Öyle satırlar için aklıma gelenleri ikiye ayırırım. Ya a, b yi dövecek ya da a, b yi kurşunlayacak. Sonra yok yok derim. Bu a, b nin boğazına ip dolasın. Yani hep sıradışı bir üçüncü ihtimali severim. Hep ilk akla gelen değil de biraz daha düşününce gelenlerden isterim. Sanırım ki öyle olunca daha şaşırtıcı daha sürükleyici olacak yazılarım.
Bazen de yazarken tıkanırım. Ki bu genellikle gelişme bölümüne geldiğinde olur. Ama onun da altından inat ve sabırla kalkacağım.
Sevgiler ve Saygılar...

Firari Fırtına 22.07.2010 14:05:01
Güzel yorumlar gelmeye başladı, buna sevindim.

İletileri:176
Nymphe ehp 28.07.2010 23:28:40
Aslına bakılırsa en garibi benimki herhalde.Ya ben...nasıl diyeyim?O gün birşey dikkatimi çekmiştir.Birşey izlemişimdir yada bir resim görmüşümdür...GECE YATARKEN birden aklıma gelir işte ne gördüysem...Sonra resimse aklımda canlandırırım,bir filmse devamını tamamen özgün bir şekilde getiririm,dikkatimi çeken birşeyse kendi kendime yorumlar yaparım.Yada hiç olmadı ilham geldiği anda aklıma hikaye kendiliğinden gelir.Kabalama bir düşündükten sonra olayları kafama göre kurgularım.Artık bu 3-4 gece sürer.Sonra hikayenin kurgu meselesi bitincede kalemi elime alırım.Genelde gece bittiği için gece alırım kalemi elime.Işığı söndürür kafamı şöyle bi' dinledikten sonra bir heyecan ve (korkuysa)titreme gelir üzerime.Başlarken takılırım sadece.Sonrasıda akıcılığı ile gelir işte...
Bu ileti Elifnur Özer tarafından 28.07.2010 23:32:08 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:192
Arzu . 5.08.2010 16:35:02
Ben düşünürüm, düşünürüm, düşünürüm... Gece, günüdüz.. Konuşmadığım zamanlarda, bir şeye dikkatimi vermezken dalıp giderim. Ve bir konu / kurgu bulurum. Biraz geliştiririm, yazmaya fırsat bulamam (gizlilik esastır yazı konusunda), böylece birkaç gün geçer. Bir de bakarım ki o konu / olay ya da özellik bir filmde / dizide / kitapta var. Bunu fark edince bütün hayallerim suya düşer ve vazgeçerim.

Ya da..

Bir konu bulurum, yazmaya başlarım. Beceremem, beğenmem, basit bulurum, bırakırım.

Sonuç olarak ortaya hiçbir şey çıkmaz, kısır döngüm de devam eder.

Yazmadan amatör yazarlık yapılır mı diye soracaksınız. Heves işte benimkisi..

İletileri:262
.. .. 6.08.2010 11:21:23
Yazarken ben kalemi değil, kalem beni eline alıyor daha çok.

İletileri:120
ipek karasu 7.08.2010 19:07:38
Kalemi elime alıyorum önüme bi sayfa acıyorum beyaz...Bakıyorum kağıda içine çekiyor beni renksizliği hüzünleniyorum,hüzünleniyorum... Bazen yazıyorum bazen yazamıyorum bazen güzel oluyor bazen çirkin...

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 6886
2 Firari Fırtına 4836
3 Eyyup AKMETİN 4640
4 Mustafa Ermişcan 4331
5 Hasan Tabak 3998
6 Nermin Gömleksizoğlu 3597
7 Ömer Faruk Hüsmüllü 3542
8 Uğur Kesim 3370
9 Sibel Kaya 3297
10 Enes Evci 2979

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:131 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com