Özgür Roman Ana Sayfa Özgür Roman
Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:
Yazarken
Eğitim Her Engeli Aşar
Özgür Roman Nedir? Yeni yazı veya günlük yazmak için tıklayınız... İçeriği Paylaş

Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksDUYURULAR ! ! ! > Çıkaracağımız kitapda yerini almak isteyenler okusun!!!
Forumda Ara:

Bu başlık altında 15 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:156
Enes Evci 28.07.2010 12:15:58
Arkadaşlar biliyorsunuz toplu halde hikayelerimizin olduğu ve birden çok yazarın kendi eserini yayınladığı bir derleme kitap yapmayı düşünüyoruz. Öncelikle "benimde eserim olsun" diyenler, kendi eserlerini alttaki kurallara uyarak; 1.ADIM *word belgesinde Times New Roman 12 punto ile yazınız *Konu serbest ama hikaye yazdığınızı unutmayın! *Noktalama işaretlerini es geçen yazılar direk elenecektir *Bu yollayacağınız hikaye/hikayeler daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış olması gereklidir. ay_cemkiz@hotmail.com adresine yollasınlar. ay_cemkiz@hotmail.com adresine atacağınız mailin başlığı(Neşter Kılıfı- Enes Evci) Eser ismi ve yazar ismi olarak yazarsanız daha makbul olur. Bize ulaşan eserleri, uygun bulduklarımızı veya uygun bulmadıklarımızı biz ve eser sahibi hariç kimse bilmeyecektir. Yukardaki işlemleri yapmış ve eserini bize ulaştırmış kişilerin eserini uygun bulursak, seçtiğimiz ve uygun gördüğümüz yazı sahipleri ile iletişime geçeceğiz, sonra alttaki bilgileri yollayacağı açık adres vereceğiz. Son olarak eser sahipleri bize posta yolu ile alttaki bilgileri ve istediğimiz belgeleri attığında kitapda yerini alacaktır. 2.ADIM -kendi yazılarının bilgisayar çıktısı, -nüfus cüzdanı fotokopisi, -bir adet resmi, -kısa bir özgeçmişinin yazdığı yazı -ve son olarak "Yolladığım eser .......(kendi adınız) ismine yani kendime aittir. Telif hakkı, düzenlemesi ve yayına hazır hale sokması için Sibel Çayır'a veriyorum" yazınızı el yazınız ile boş çizgisiz bir kağıda altına imzanızı atarak yazıp yollayınız.

Enes Evci 28.07.2010 15:14:46
Arkadaşlar gelen bir kaç soru var buradan cevaplayayım. Bu proje Sibel Çayır Hanımın projesidir. Benden projenin şekillenmesinde yardım istediği için bende genel kuralları yazdım. İki farklı mevzu değildir yani. sorulan sorulara cevap: -Şuanlık belli bir süre yoktur, yeterli yazarı bulduğumuzu düşündüğümüzde sonlandıracağız. -Site dışında da arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz -İlk başta bu işi para için yapmıyoruz, lakin bir kar marjımız olursa eğer; bu ya bir vakıfa(siyasi olmayan) mesela TEMA gibi kuruluşlara verilecektir yada tüm bu projede yer alacak arkadaşlarla ortak karar doğrultusunda kendi aramızda bir paylaşım yapılabilir. Yada son olarak 2.çıkaracağımız kitap için sermaye olur.

İletileri:28
ASLI ADIGÜZEL 01.08.2010 18:53:00
Arkadaşlar tüm özgür roman yazarları ve daimleri.

ARTIK YAZMA ZAMANI SİZ BENDE VARIM DİYEN YAZAR ARKADAŞLARIM .
 ARTIK YAZMAYA BAŞLAMALI VE BAN E MAİL OLARAK ATMAYA BAŞLAMALISINIZ SİZİ BÜYÜK BİR HEVES VE ÖZENTİ İLE BEKLEMEKTEYİM
 ŞİMDİ ZAMANI BOŞLAYIN KALAVYENİZİN BAŞINA GEÇİN EN GÜZELİ OLANA KADAR YAZIN VE BİTİRİN SONRA TABİKİ BANA YOLLAYIN
İNANIN BU İŞ SÜPER OLACAK SORMAQK İSTEDİĞİNİZ TÜM SORULARA AÇIĞIM SİZİ TÜM KALBİMLE BEKLEMEKTEYİM

SAYGILARIMLA...

NOT email (ay_cemkiz@hotmail.com)

Enes Evci 03.08.2010 10:56:48
Arkadaşlar ASLI ADIGÜZEL hanımla birlikte başlatmış olduğumuz bu "birlikte kitap çıkartma" projesi hakkında bir kaç şeyi aydınlatayım. Öncelikle sağolun hikayeleriniz bize yavaş yavaş geliyor. Bir kaç kriter koyalım istedik. *yazacağınız hikaye minimum 5-10 sayfa olsun arkadaşlar. *Halen "amacınız ne olduğunu bilmiyorum ama yollayayım" diyen arkadaşlar var. amacımız şudur: 20-30 yazar hikayeleri ile birlikte seçilecekler ve bir kitapda ortak yer alacağız hepimiz. Bize yollayacağınız yazı daha önce bir yerde yayınlanmamış olmasına özen gösteriniz. Ve bu formun ilk msjını benim yolladığım mesajı dikkatli okuyunuz.

İletileri:3
sebat mercan 04.08.2010 20:33:31
Merhaba Enes ben kısa üç tane deneme gönderdim beğenirseniz yayınlarsınız. Asıl konumuza gelelim ben  bir kitap yazdım son kontrollerini yaptırdım bir iki yere göndermek üzereyken internette bir yazı okudum.Yazıyı okuyunca biraz tedirgin oldum ikinci kitabı bitirmek üzereyim yayınlatmak için bana nasıl bir yol takip etmemi tavsiye edersin  yardımcı olursan sevinirim

sebat mercan 05.08.2010 14:25:51
ASLI KARDEŞİM BEN MYNET ARACILIĞI İLE TEKRAR DENEME GÖNDERDİM EĞER HALA SİZE ULAŞMADIYSA  BİR PROBLEM VAR  SİZ TEKRAR KONTROL EDİP BANA  HABER VERİRSENİZ BEN ÇARESİNE BAKARIM  SAYGILAR

İletileri:168
Arzu ?!. 05.08.2010 16:21:43
Kitabın adı belli mi???

sebat mercan 05.08.2010 22:07:27
sibel gönderdiklerimi alınca haber verirmisin

Enes Evci 06.08.2010 18:11:12
Kitabın adı belli değil, ben bana gelen hikayeleri kontrol ediyorum, en kısa sürede cevaplayacağız eser sahiplerine. Şuan bu işde gönüllü bizimle çalışacak ekip arkadaşları arıyoruz. Sibel Hanım ile ben yetişemiyoruz. Hele ben bu aralar işim yüzünden türkiye turnesindeyim devamlı yollarda bakıyorum yazılara. Bir kaç gönüllü aramıyor değiliz. Kısaca şuan çok iyi durumlar hatta fazlamız var. LAKİN UNUTULMAMALI: 1-2 SAYFALIK YAZILARI DREK KAİLE ALMIYORUZ ÇOK ENTERESAN BİR DURUM OLMADIKCA. 20 SAYFAYI GEÇEN YAZILARIDA KISALTILMASINI İSTİYORUZ.

İletileri:74
dilara abacı 07.08.2010 01:34:22
ben yardım konusunda gönüllüyüm kitap için bir hikaye yazmak istiyorum ama kalemim kıpırdamıyor şartlanmadan galiba bali teknik destekte bulınıyım diyorum. kısaca göreve hazırım

ASLI ADIGÜZEL 09.08.2010 01:09:20
çok mutluyum inanın  katılım ve inanç çok güzel  devam arkadaşlar   hep birlikte başaracağız

İletileri:7
Selman KAHVECİ 09.08.2010 10:09:51
merhaba size birkaç sorum olacak hikaye değil de masal olabilir mi çünkü benim şuan elimde bir eser var tam hikaye değil tam masal da ikisi bir arada hangisi ağır basıyor diyorsanız ikisi de ağır basıyor hani bir nebze roman gibi.Ayrıntılar var olağanüstü şeyler var bunun yanında çok da gerçek durumlar var nedersiniz.Bir diğer sorumda eseri yayınlanacak olan yazara bu derlemenin maddi bir yükü olacak mı?

Enes Evci 10.08.2010 00:49:34
Selman kardeş sorularını ben yanıtlayayım. Yazdığın yazıyı başta belirttiğimiz kuralları esas alarak (12 punto vb. gibi) belirttiğimiz mail adresine yolla eğer dediğin gibiyse kabulümüzdür. Maddi yükü olacak. Şöyle olacak. Bu kitabın çoğu emeğini biz zaten karşılayacağız lakin basım ücreti yayın evince verilecek bize. Ve genel ücreti çıkaracağımız kitaba dahil olan tüm yazarlar bölüşecek. takriben en fazla 100 tl falan düşer kişi başına. Zaten o parayıda bize değil drek yayın evinin hesabına yatıracaksınız. Kitapdan elde edeceğimiz geliri biz himaye edeceğiz ve bu gazla (inşallah) 2. Kitap için aynı kadro yazarlardan 2. bir hikaye isteyeceğiz ve bu sefer para istemeyeceğiz çünkü sermayemiz olacak. O kitapda tutar ve bize para ile dönerse. bu sefer bu işi alışkanlık haline getireceğiz ve konsept konu kitap işine döneceğiz. Yani işler umduğumuz gibi giderse 6-7 ayda bir kitap çıkaracağız ve sizler(yani bizler) sadece ilk başta biraz zorlanacağız 100tl de kimseyi zorlamaz diye düşünüyoruz. İnş maliyeti dahada ucuza getiririz. Ama bu işin baştan savma iş olmasını (saman kağıda kalitesiz bir kitap olması vb. gibi) istemiyoruz. Şuan sadece Sibel Hanım ve ben koşturduğum için işi belki bir kaç detayı atlıyor olabiliriz. Sibel hanım deli gibi yayın evleri ile fiyat konusunu konuşuyor ve içeriğinden kapak kalitesine kadar en kaliteli ama en ucuz fiyatı araştırıyor hatta en son bir kaç yerle mutabık kalındı. Bende kitap tasarımını kapak tasarımını ve gelen hikayelerin türkçe olarak doğruluğunu ve noktalama işaretlerini okuyarak düzeltiyorum. tabi şuan biraz yığılma var ama en kısa sürede bize yollanan eserler hakkında eser sahiplerine bilgi vereceğiz. Şuan gelen yazı miktarı iyi, sende yolla istersen bi bakalım. İlgin için teşekkürler

ASLI ADIGÜZEL 19.08.2010 02:47:09
ENES ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YARDIMLARIN İÇİN.... SAYGILARIMLA

Enes Evci 31.08.2010 22:56:08
                                                            !!!!!ÖNEMLİ!!!!!

Arkadaşlar şimdi yazılar seçildiği an, yazıları seçilen yazarlara "tamam şuan kadromuz tamamdır, ve yayımlama işine gireceğiz" dediğimiz an maliyeti ne ise mesela 3-4 milyar bu parayı işe giren tüm yazarlar bölüşecek. Tahminen biz 40 yazar toplamaya çalışıyoruz.

Ve "haklı" olarak "ben sizin dolandırıcı olmadığınızı nerden bilecem" gibi mesajlar geliyor. BUNUN AKSİNİ KANITLAYACAK HİÇ AMA HİÇ BİR DELİL SUNAMAM BU İŞE BÖYLE YAKLAŞAN ARKADAŞLARA İLK BAŞTA ONU SÖYLEYEYİM. Çünkü sunacak olsam zaten bu benim işim olur, yani ben devamlı kitap yayınlayan bir adam olmuş olurum. Hayatımda hiç kitap basmadım ve bizde burda! bu sitenin bu formunda aldığımız bir kararla bu işe girdik. Tabiki güvenmeme hakkınız var nasıl diğer insanların güvenme hakkı varsa.

Biz kitabın kalitesini düşürmeden maliyetini düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hatta sıfır para ödemek için sponsor bile aradığımız oluyor. Lakin bir para çıkacaksa bu toplu ödenecek. Bu bir hatıra niteliği taşıyan eser olacak.

Kimseyi zorla bu oluşuma sokmuyoruz. Lakin bizden referans beklemeyin, aksine size referans işler versek o zaman şüphelenin. Çünkü bu yaptığımız bizim işimiz değil, bizim bildiğimiz bir mevzu değil. Lakin üstesinen geleceğimizi düşünüyoruz.

İnşallah planladığımız gibi gider ve biz bu kitaptan para kazanırsak. Yine aynı yazar kadromuz ile 2. kitabımızı hazırlarız anlımızın akı ile ona masraf etmeyiz. Ve bu böyle geleneksel bir hal alır. Zamanla kadromuzu genişletiriz, konsept kitaplar çıkarmaya başlarız falan.

Son olarak şunu demek istiyorum gönülden. Ben (ve bu işe soyunan kadro) 2-3 milyara tamah edecek insanlar değiliz. Ben bu sitenin en eski üyelerinden biri olarak 2-3 milyara burdaki sanalda olsa ortamımı satacak adamlarda değiliz. Böyle bir şüpheniz varsa LÜTFEN BİZLE PAYLAŞMAYIN ABİCİM, YOLLAMAYIN YAZINIZI BİZİDE BOŞ MUHABBETLERİNİZE ALET ETMEYİN. Ki biz parası olmayan, durumu olmayan ufak arkadaşlarımıza kendi cebimizden masraflarını üstlenmişken, bizim bu samimi hassas yapımızı zedelemeyin.

Popüler Yazarlar

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Röportajlar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Forum - Biz Kimiz? - RSS
© Özgürroman 2008 - info@ozgurroman.com

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:960 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız

Dizayn ve Programlama

Mayasis