Yazdıkları (24) |
Yazı Türü:
- Sıralama:
|
Kitaplara Ekledikleri (0)
|
0 adet kayıt bulunmuştur.
Yorumları -
6
Bir Adam
()
-
9.03.2018 04:09
Teşekkür ederim.
|
İnsan Kudreti
(Cüneyt Beşirli)
-
Günlük
6.05.2017 23:36
Saygı duyuyorum o halde görüşünüze.Benim kendi fikrim o yönde değil,nesnelerin ve durumların aklımız tarafından defalarca yeniden ''yaratıldığını'' düşünüyorum.Madem aynı fikirde olmadığımı söyledim,örnek de vereyim.Misal putperest bir kimse,putları taş,kil yığınları olarak görmez.Doğaüstü güçlere sahip varlıklar olarak görür,onların önünde eğilir ve şükran sunar.Taş yığını olarak yer kaplayan bir heykeli,yeniden yaratmıştır böylece.Ona sahip olmadığı özellikler biçmiştir.Bu türden köklü bir anlam kayması,bana göre yaratımdır.
|
İnsan Kudreti
(Cüneyt Beşirli)
-
Günlük
4.05.2017 15:37
Tanrısal manada yaratım tam da söylediğiniz gibi,salt cisimlerle alakalı.Lakin yaratımın bir diğer anlamı da düşsel güçlerin ışığında yeni manalar ortaya koymaktır.Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
|
İLLE DE DEMOKRASİ
()
-
9.10.2016 01:27
Kan dökerek farklı zümreleri yok etme düşüncesi,eğitim düzeyi düşük ülkelerde hakimdir genel olarak.Bahsettiğim saldırganlık dürtüsünün yegane törpüsü eğitimle beraber bol bol okumaktır.En azından saygıyı öğretir,bu da farklılıkların bir arada yaşamını kolaylaştırır.
Tam olarak sorunsuz,mükemmel bir toplum bana göre ütopyadır fakat problemleri en aza indirgemenin yolu söylediğim gibi eğitimden geçer.Atatürk'ün söylediği gibi '' En büyük savaş,cahilliğe karşı yapılan savaştır.''
Sadece demokrasi veya oligarşi huzurlu bir içtimai hayatın anahtarı değildir bana kalırsa,bu konuda sistemden çok daha önemli olan insanların kültür ve ahlak seviyesidir benim görüşüme göre.Bu da konuyla ilgili son yorumum.
|
İLLE DE DEMOKRASİ
()
-
6.10.2016 13:21
Öncelikle farklılıklar hususunda yaptığın tespitlerin bir çoğuna katılıyorum.Misal,çorbaya atılacak tuzun ölçüsü bile kişinin damak tadına göre değişir.Dolayısıyla yaşam şekli,ülküler de birbiriyle taban tabana zıtlaşabilir.Ki olması gereken budur,doğamız gereği.Doğayla savaşa giren,yolun en başında mağluptur.
İnsan var oldukça savaşlar da yaşanmaya devam edecek.Çünkü insan beyninin içinde her daim saldırganlık bulunur.Hatta en masum halimiz,çocuklarımızın bile.Savaşın,kavganın yeryüzünden silinmesi,tatlı pembe bir hayaldir bana kalırsa.
Yönetim şekillerine gelince,ben bu konuda mükemmel bir sistem olduğunu hiç düşünmedim.Basitçe tarihin engin sularına uzanalım,Göktürkler ve diğer eski Türk devletleri,Hakanlık yani ''Monarşi'' ile idare olunurdu.Fakat bu kağanlar,halkın aç uyumasını,bedenlerine geçirecek bir bez parçası bulup bulamadıklarını kendilerine dert ederlerdi ve en sonunda sosyal yapıda mutluluk,keskin bir adalet duygusu sağlanırdı.
Toparlamak gerekirse halkın seçimiyle başa gelen,kifayetsiz bir yönetici mi evladır,yoksa seçimsiz hükümdar olan bir kağan mı ? Bu anlattığım durumun tam tersi de tarihçe bolca mevcut.Demem odur ki,mutluluğu ve adaleti sağlayan sistem değil,devleti yöneten kişinin yeterliliği ve halkın ihtiyaçlarıdır.
|
Sistem Bize Ne Yaptı ?
()
-
18.09.2013 02:47
Teşekkür ederim.
|
Favorileri (0)
Favori yazı bulunmamaktadır...
|
|

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar
|