Hava karanlık, arabadayız hepimiz. Babam arabayı durdurdu, indi, benim kapımı açtı ve ‘Geç hadi’ dedi. İçim heyecanla doldu. Aha, sonunda zamanı gelmişti. Yıllardır ısrarıma karşın cevap gelmişti.
Ben: “Ihım, şimdi ne yapalım baba, ha bu arada hangisi debriyaj hangisi frendi?”...
…
…
…Babam: “Eveeet, kalk bakalım şimdi”
Babam: “Hooop, dur yavaş yavaş çek ayağını olum, nazik olacaksın arabaya karşı, bir kız gibi davranacaksın ona:D”
Ben: “Hadi yaa:D” (yirim ben böyle kızı:) )
Babam: “Hah, iyi stop etmedin, aferim len:)”
Ben: “Tabî ki hoca, ‘sen batan bir güneş, ben yollarda çilekeş’yani. Ha ha, bu ne ki bee, he he peh:D”
Babam: “İyi, şimdi vitesi 2 ye çek bakalım”
“Hönk! Şey, tamam.” Terlemeler, besmeleler:)
Babam: “Ayağını debriyajdan çeksene daha ne tutuyorsun, ohoooo”
Ben: “Uzatmayalım lütfen ilk kez”
Babam: “Tamam hadi, hızlan.”
Ben: “Hemen.” Ben karanlıkta gözümü bir yola bir devire çekerken kaçla gittiğime bakmayı unutmuşum:D70i bulmuşum. Arkadan sesler gelir “Hooop” diyerekten.
Amcam: “Yavaş git dürzü, şuna bak hele:D”
Arkadan 10 yaşındaki kuzenim: “Davut abi yavaş git bak, yavaşla yavaşla.”
Tabi bu arada kardeşim arakada beni videoya çekmekte:D Zevkten dört köşe:) İyi ki korkmadım, karizma gitmedi:D
Babam: “ 3’e geç şimdi”
Ben: “Okey, haydi baaalııım”
Babam: “5’e geçtin”
Ben: “5 mi? He? Haaa, Tabi baba beni üç müç kesmez bilerek 5’e geçtim:D”
“Hadi len dıbık, 3’e geç şimdi”
…
…
Yol büyük değil, ışıklandırma az ama tabi ki araba da neredeyse hiç yok yolda. İlerisi tam gözükmemekte.
Ben: “Bu zıkkımlardan hangisi uzunları yakıyor?”
Babam: “ Şunu ileri it”… “O değil oğlum, öbürünü, Allah allaaa”
Ben: “Tamam hoca dellenmeyin, vites küçültüyorum”
Babam: “Tamam hadi”….
…
…Arabayı durdurmak üzereyken;
Babam: “ Sana kaç kere söyleyecem, şu debriyajdan yavaş yavaş çek ayağını! hadi atla yeter şimdilik, ilerde dönemeçler var, ilk dersimiz sona erdi :)”
Yan tarafa geçerken bir yandan da söyleniyorum “ Ha haaa, nasıldım amaaa:) Çektin mi bakıyım? Ver şunu ver, aha! hıyar! Hiç bir şey belli olmuyor ya burada,ışık yok, sana fotoğram çek demiştim:D”