Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksEdebiyat > en son okuduğunuz kitap hakkında...

Forumda Ara:

Bu başlık altında 106 adet mesaj bulunmuştur.

Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 6

İletileri:100
umut berker 12.5.2009 16:37:11
bu konuyu sistem çökmeden birkaç gün önce açmıştım. faydalı olabileceğini düşündüğümden tekrar açayım dedim:

buraya okuduğumuz en son kitabı ve kitap hakkındaki görüşlerimizi yazarsak belki başka bir arkadaş burada görerek ilgisini çekebilecek kitaplara daha kolay ulaşır. veya okumayı düşündüğü bir kitap hakkında farklı yorumlar tecrübe etmiş olur... deneyimlerinizi paylaşmanız dileğiyle...

umut berker 12.5.2009 16:44:39
bu başlık silinmeden önce de son okuduğum kitap olan dostoyevski nin insancıklar'ı (1846) hakkındaki yorumumu yazmıştım:
yazarın ilk romanı, 24 yaşında iken yazmış. birden yıldızının parlamasını sağlamış ve zamanın ünlü eleştirmenlerinden tam not almış. ancak diğer romanlar geldikçe arka planda kalmış. mektuplardan oluşuyor. 19. yüzyıl rusyasındaki düşük gelirli sınıfın yani "insancıklar"ın hayatlarından bir kesit sunuyor. kaleminde biraz fazlaca mübalağa sezdiysem de kişilik tahlilleri "işte dostoyevski" dedirtiyor. sevenlerinin okuması gereken bir roman olduğunu düşünüyorum.

umut berker 12.5.2009 16:52:45
sitenin bakımda olduğu günlerde de son günlerde çok meşhur olan alacakaranlık serisini okudum. seri 4 kitaptan oluşuyor: alacakaranlık, yeni ay, tutulma, şafak vakti. ama kurgu çok bağlantılı olduğu için ilk kitaptan başlanılmadığında pek zevk vereceğini sanmıyorum. bir vampire aşık olan genç kızın fantastik ve ilginç öyküsünü anlatıyor. edebi açıdan çok değerli bir seri olduğunu söyleyemeyeceğim -gerçi bunun çeviri ile de alakası var- bana biraz yavan geldi. ancak sürükleyici. kendini okutuyor ve merak duygusu yaratıyor. ( çok kısa sürede bitirdim ) "mükemmel bir seri, herkese tavsiye ederim!" DİYEMESEM DE eğlenceli bir seri olduğunu düşünüyorum... okurken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığım oldu...

İletileri:291
Sessiz Gemi 23.5.2009 13:11:32
Ben son olarak Ayşe Kulin'in "Nefes Nefese" adlı romanını okumuştum. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Yahudilere yaptığı zulmden, Türklerin bazı Yahudileri nasıl kurtardıklarından, ailesine, sevdiği Yahudi erkek için rest çeken bir kızın sevdiği erkekle evlendikten sonra yaşadığı trajik durumları anlatıyordu (Zira kızın kocası bir Yahudi'ydi ve Almanlar onları rahat bırakmıyordu).
Son olarak okunabilir bir kitap diyorum ve de tarihe meraklı olanlar okuyabilir diyerek noktalıyorum

İletileri:3
özgür roman 23.5.2009 15:55:52
bende en son stephen king ''O'' kitabını okudum derry kasabasında yıllardan beri yaşayan çocukları öldüren bi canavar var 6 arkadaş çocukluklarında 'O'nunla savaşıyor tam ölecekken kaçmayı başarıyor ve çocuklar söz veriyorlar tekrar gelirse onu öldüreceğiz diye.27 yıl sonra tekrar geliyor.güzel bi macera romanı okumanızı tavsiye ederim

umut berker 24.5.2009 22:48:08
stephen king'in en önemli eserlerinden biridir "o". yazarın müptelası olduğum lise yıllarımda okumuştum. gerilim ve macera türü sevenlerin okumasını ben de tavsiye ederim...

İletileri:68
Blue Angel 25.5.2009 18:10:54
Ben de 'Kişisel Çekim Gücü-Karizma' onu okuyorum.

İletileri:8
Zelda Çılgın 25.5.2009 18:50:01
John Fowles - Abanoz Kule
Ayrıntı Yayınevi
Şiddetle tavsiye ederim..

İletileri:21
Ozan Rudolfo 25.5.2009 22:57:59
Lev Tolstoy | Kroyçer Sonat (Ark Yayınları) Tren yolculuğuna sıkışıp kalmış bulunmaktayım. (Dönüp dönüp aynı paragrafları absorbe etmeye çabalıyorum) Tavsiye etmiyorum henüz.

İletileri:8
Zelda Çılgın 25.5.2009 23:07:42
Bu aralar Rus edebiyatından koptum,bilinçli olarak. Abanoz Kule'den sonra ne okuyacağım hakkında fikrim yok ama okuma konusunda düzensiz olmak hoşuma gidiyor. Ne zaman düzenli oldum, o da muamma ya neyse...Yine de tavsiye etmeni umalım:)-etmesen de okurum,merak ettim zira-

umut berker 3.6.2009 11:41:06
sınavlar bitti ve en sonunda yeniden okumaya başlayabildim... stephenie meyer'a devam ediyorum. şimdi "göçebe- the host" adlı kitabına başladım. çok olmadı başlayalı o yüzden yorum yapamayacağım. bitirince tekrar yazarım :)

İletileri:170
melek. melek 3.6.2009 18:56:37

GÖÇEBEnin çok güzel bir kitap olduğunu söylüyorlar bende alacağım sana iyi okumalar...

İletileri:98
A'Gül ... 3.6.2009 20:54:02

Aslı Erdoğan-Taş Bina ve Diğerleri'ni okuyorum.(Everest Yayınları)
Siz de Aslı Erdoğan okuyun.
Diğer kitapları:Kabuk Adam,Mucizevi Mandarin,Tahta Kuşlar,Kırmızı Pelerinli Kent,Hayatın Sessizliğinde,Bir Kez Daha,Bir Delinin Güncesi
Bir çok dile çevrilen bu eserleri,sıkıntısını hafifletmek için eğlenceli kitaplar okumak isteyen,şiirsel metinleri kaldıramayanlara tavsiye etmem.İnsan hem soluksuz okuyor,hem düşünmekten ağırlaşıyor.
Ama ben Aslı Erdoğan'ı okumaktan vazgeçemiyorum.
Sema Kaygusuz,Cemil Kavukçu,İhsan Oktay Anar,Mehmet Zaman Saçlı,Hasan Ali Toptaş,Murat Gülsoy,Ayfer Tunç sadakatle takip ettiğim diğer değerli yazarlarımızdan ilk aklıma gelenlerdir..Öneririm.

umut berker 3.6.2009 22:21:08
buraya yazmayı unutmuşum! ayşegül'ün iletisini okuduğumda aklıma geldi. göçebe'den önce okuduğum bir kitap daha var. kısa bir kitap. içinde 13 kısa öykü var. hasan ali toptaş'ın bir gülüşün kimliği isimli kitabı. sanırım bu kendisinin ilk eseri ve piyasada yok. kendisinin bir hayranı olan arkadaşıma bizzat göndermiş. ilk sayfasında imzaladığı notunda ise bu kitabın bir daha basılmayacağını söylemiş. öyküler yazan biri olarak bu kitabın benim için öğretici olduğu kanısındayım. öykü yazan veya yazmak isteyen arkadaşlar varsa, çevrelerinde buldukları takdirde okumalarını tavsiye ederim.

A'Gül ... 4.6.2009 10:17:09

Umut sağol,bir Hasan Ali Toptaş hastası olarak şimdi tek amacım  adı geçen kitabı bulmak olacak.Bir tek bunu okumamıştım.Ve adını not ettiğim defteri bulamıyordum.
 Sana yazmayı seven birine yakışır bir iltifatta bulunarak teşekkür etmek isterim.Her evde bulunması gereken faydalı bir esersin.

umut berker 4.6.2009 14:01:57

orjinal iltifatın için teşekkürler, sevgili ayşegül. benim okuduğum, kitabın 1987 basımıydı. şu an yanımda değil kitap ama yanlış hatırlamıyorsam iz yayıneviydi basımı. belki bunlar kitabı bulabilmende yardımcı olur... ikinci el kitap satan yerleri araştır.eninde sonunda bir yerlerden çıkacaktır. yine de bulamazsan haberim olsun. bahsi geçen arkadaşım hasan ali toptaş'la sürekli iletişim halinde. belki birşeyler ayarlayabilirim... 

A'Gül ... 4.6.2009 19:52:52
 Sağol.

umut berker 11.6.2009 10:15:08

dün gece Hüsnü Arkan'ın Ölü Kelebeklerin Dansı adlı romanını bitirdim. kitap hakkında çok şey söylemeyeceğim. ilginç bir kitap, okumanızı tavsiye ederim. sadece arka kapağında yazanları buraya aktarmak istedim:

"Ölümden sonra da bir hayat var mı? Binlerce yıldır tüm dinler ve felsefi sistemler bu soruya cevap arıyor. Ama daha dehşet verici bir soru sormak mümkün: Ya ölümden sonra bir hayat varsa ve tıpkı bu hayata benziyorsa, aynı sıkıntıları, aynı anlamsızlık duygusunu, aynı çaresizlikleri tekrar tekrar yaşıyorsak?

Ya ceza ve ödül yoksa?

Ya bize kalacak olan puslu bir belirsizlikse yalnızca?

Düşünde kendini bir kelebek olarak gören biri bir kez uyandıktan sonra, bir kelebek olmadığından ve artık düşünde kendini bir insan olarak görmediğinden hiçbir zaman emin olamaz."

dediğim gibi, ilginç bir kitap...

İletileri:28
çiğdem güllü 11.6.2009 12:28:46
Dün Elif Şafak'ın 'Baba ve Piç' kitabını bitirdim.Gerçekten beğendim sayılı kitaplardan biriydi. Olayların bağlanış şekilleri ve anlatımı kusursuzdu bence. Size de Elif ŞAFAK okumanızı tavsiye ederim.

Yarın 'Fransız Süiti' diye bir kitap alacağım. Yazarın adını tam bilmiyorum. Ama kitap 2. dünya savaşı yıllarında bazı insanların hayatlarını anlatıyor. Yazar o dönemde toplama kampına götürülen yahudiler arasındaymış. Kitabına da orda başlamış zaten. Kitap 65 yıl sonra basılmış. Hayatımda iki kitabı almayı çok istemiştim. Biri Masumiyet Müzesi, diğeri ise bu. Gerçekten çok merak ediyorum.
Bu ileti çiğdem güllü tarafından 11.06.2009 12:29:24 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:17
Gulen Cocuk 11.6.2009 19:44:03
Uzun zaman oldu keyifle oturup bir kitap okumayalı. Böyle yatağına uzanıp kitap okuyarak uyumayalı gerçekten çok uzun zaman oldu. Bu benim açımdan çok büyük bir eksiklik biliyorum. Konu itibariyle buraya son okuduğum kitabın adını yazmam gerekiyor. Benim en son okuduğum kitap buzdolabının kullanma klavuzuydu...:) Onu da pek fazla kişiye tavsiye edeceğimi sanmıyorum:) Ama en kısa zamanda güzel bir kitap bitirip sizinle paylaşacağım...
Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 6

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7171
2 Eyyup AKMETİN 5550
3 Firari Fırtına 5069
4 Hep de Böy 4547
5 Mustafa Ermişcan 4479
6 Hasan Tabak 4168
7 Nermin Gömleksizoğlu 3786
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3707
9 Uğur Kesim 3537
10 Sibel Kaya 3479

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:1948 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com