Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksYazarlık Hakkında... > biri bana yardım etsin

Forumda Ara:

Bu başlık altında 10 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:4
BüŞrA ! 7.9.2009 16:32:47

Arkadaşlar ben bir öykü yada hikaye yazacağım zaman konu bulmakta zorluk çekiyorum.Eğer konuyu bulabilirsem arkası çorap söküğü gibi geliyor ama konu bulamıyorum..aslında bir sürü konu var yazmak için ama o konularda yazılmış çok şey var ve ben farklı şeyler arıyorum.bu bir sorun mu yoksa normal mi.sorunsa sorun nerede nasıl çözebilirim?

Bu ileti BüŞrA ! tarafından 07.09.2009 18:34:01 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:110
hüzün kovan 8.9.2009 00:34:54
Etrafına karşı dikkatli ol, sürekli izle şimdiye kadar saçma gördüğün olayları bile. Mutlaka bir gün aklına yatan konular bulacaksın dır. Başka ne yapabiliriz ki.

İletileri:31
Büşra Korkmaz 8.9.2009 13:13:04
 Öncelikle bunun için endişelenmeyi bırakmalısın büşra evet kolay değil biliyorum bende de aynı sorun vardı hala var biraz ama gördüm ki endişelenmeyi bıraktığın zaman bununla ilgili daha rahat oluyorsun o zaman yazabiliyorsun sana ilk tavsiyem rahat olman endişelenmemen olacak ancak bu kaygılardan kurtulduktan sonra yazablirsin çünkü.
 Daha sonra yazmaya çalış bu konuda sabırlı ve hatta inatçı ol konu bulamasan bile, aklına ne geliyorsa yaz yazdıkça iyi olacaksın ve okumayı da ihmal etme ne kadar çok okursan o kadar iyi ve kolay yazarsın konular  da daha iyi olursun.
  Kısacası ilk önce rahat ol sonra ne olursa olsun yazmaya çalış ve bol bol da oku bunları yaparsan başarılı olacağına inanıyorum...

İletileri:71
Bla Bla Bla 8.9.2009 14:26:41
mesela korku hikayelerinden marvel in doğuşu (sallıyorum)bunu yazabilirsin ;)

BüŞrA ! 8.9.2009 15:26:52

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım

İletileri:262
.. .. 8.9.2009 23:15:50
En güzel malzeme gerçek hayattır. Arkana dönüp bakarsan hikayene aktarabileceğin bir sürü anı bulacaksın. Tabii konuyu ve karakterleri biraz işlemen gerek. Yasemin Yalçın'ın "Sürahi Hanım"ı Yılmaz Erdoğan'ın babaannesinden doğmuştur...

İletileri:97
...O HASTA ...SiEMPRE... 9.9.2009 17:16:53
Yeteneginiz varsa ALLAH yardim eder...

İletileri:120
ipek karasu 9.9.2009 21:00:40

maviceye katılıyorumm:)

İletileri:16
Salih Burak 14.9.2009 16:23:40
Bu aslında bir sorun değil bence. her yazar bununla karşılaşmıştır. Acaba ne yazsam da bir farkım olsun sorusu herkesin kafasında dolaşıp durur. Bana göre, ilerleyen her bir anda farklı bir şeyler yazmak o kadar zor oluyor. Çünkü hemen hemen her konuda esaslı bir eser ortaya konuluyor. Hal böyle olunca, bu zamanlarda esaslı bir konu bulmak, eskiye göre daha zor gibi. Ama ben işe başka bir pencereden bakıyorum: Tarihteki bir çok icat, başka icatların birleştirilmesiyle oluşmuştur. Biz neden bunu yazı yazmakta kullanmayalım ki? Mesela gerçekten etkilendiğiniz üç filmin ya da kitabın temelini alın ve harmanlayın. Onları birleştirmeye çalışınca olaylar zaten kendiliğinden gelecektir. :D En azından benim düşüncem ve uyguladığım yöntem.

BüŞrA ! 14.9.2009 23:23:05

teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7170
2 Eyyup AKMETİN 5548
3 Firari Fırtına 5068
4 Hep de Böy 4535
5 Mustafa Ermişcan 4478
6 Hasan Tabak 4168
7 Nermin Gömleksizoğlu 3786
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3706
9 Uğur Kesim 3537
10 Sibel Kaya 3479

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:244 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com