Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksÖzgürce Nefret... > İsrail Hakkındaki Düşünceleriniz

Forumda Ara:

Bu başlık altında 28 adet mesaj bulunmuştur.

Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 2

İletileri:223
Enes Evci 31.5.2010 14:52:53
"Özgürce Nefret" Konu başlığı açmam inşallah doğru olmuştur. Bu konuyu. Bazen içimden "keşke Hitler görevini tam yapıp bıraksaydı katliamı" demiyor değilim.

İletileri:163
Sedef Kara 31.5.2010 15:20:49
Ben içimden geçirmekle kalmayıp çoğu kez dilimlede ikrar ettim bu düşüncemi.Ama ozaman da şu oluyor hitler cani bir psikopat bende onun yandaşı küçük psikopat.Hitleri haklı görmekte mümkün değil,ama varmış bir bildiği.Hitlerin yaptığı katliam,İsrailin yaptığı ise ambargo oluyor.

Enes Evci 31.5.2010 15:23:04
*15 bin israilli turist Akdeniz'e gelmesi donduruldu. *israilin bu hareketi İMKB 1200 puan geriletti *Gemide Müslüman, Hristiyan, Musevi ve Ateistler vardı *israil ordusu yaralıları ve ölülerin bile bileklerine kelepçe takarak sağlık kuruluşlarına götürdü *israil büyük elçimiz Türkiye'ye geri çekiliyor. *israilin ilk sert müdahalesinde 9u Türk 20 şehit olduğu biliniyor. *Hanniye ülkesinde 3 gün yas ilan etti, bu tarihi özgürlük günü ilan etti *Gemideki siviller demir sopalarla 10 israil askeri yaraladı, susturucu takılmış tam ve yarı otomatik silahlarla bu siviller o an yalandı ve öldürüldü. *Beyaz saray :"derin üzüntü duyuyoruz" demiş *Beyaz bayrak kaldırılmasına rağmen 1 yaşındaki çocuğun yaşandığı gemiye insansız hava araçları ve askeri halikopterlerle ateş açıldı(ulusal sularda) *Türkiye : "bundan sonra israil ile ortak hiç tatbikat yapılmayacaktır" diye açıklama yaptı. *Başta Yunanistan olmak üzere bir çok ülke olayı yakından takip edip bu olayı kınadı. *Türkiye israil deki turistlerini geri çağırdı, aynı çağrıyı israilde kendi turistlerine yaptı. *Arap birliği (sonunda) olağan üstü toplanma kararı verdi *Başta İzmir musevi cemiyeti olmak üzere bir çok musevi cemiyeti, suratlarında üzüntü mimikleri görülmemesine rağmen "çok üzgünüz" diyor *israil ölenlerin kimliklerini vermedi / vermiyor. *Alt fısıltı basını "operasyon Şeyh Salah'ı öldürmek için düzenlendi" diyor *israil ordusu "ilk onlar bize saldırdı" açıklamasını tüm dünyanın gözünün içine baka baka pişkinlik göstererek söylemiştir. Yalan söylemenin bir sonraki evresi nasıl olur bizlere göstermiştir. *Ak parti genel başkanı Hüseyin Çelik: "israil bunu daha önce hep yapmıştır lakin dünya daha önce "güçlü haklıdır ama şimdi haklı güçlüdür demenin vakti geldi". diye açıklama yapması güzel bir noktaya temas etmiştir. *Avrupa nın sesi her zaman "antiseminist" görüşü olarak bastırıldığından hep ürkmüş olan avrupa yine aynı tavrın korkaklığı sürmektedir. Şimdilik benim gözlemlediğim başlıklar bunlardır.

Enes Evci 31.5.2010 19:11:59
Kendi peygamberlerini öldürmüş bir milletten bekleneli yaptılar.

Sedef Kara 31.5.2010 19:24:05
Haberleri çok dikkatli izleyin.Kanalın birinde İsrail askerini mağdur, gemideki yolcuları cani gösteriyorlar.
Bu ileti sedef kara tarafından 31.05.2010 19:24:29 tarihinde değiştirilmiştir.

İletileri:61
... ... 31.5.2010 20:37:12
Ay yok artık Sedef inanmıyorum...

Sedef Kara 31.5.2010 20:54:10
Dikkatli izlemekten kastım buydu işte.İsrail kendi yayınlarında sadece askerine karşı kendini savunan sivilin elindeki sopaları vs.gösterdi.Benim bahsettiğim haber de ise kanlar içinde İsrail askeri gösterildi.İnanıp inanmakta özgürsünüz.

İletileri:61
... ... 1.6.2010 00:03:06
Hmm bahsettiğin haberleri görmedim ben.Yani izlediğim haberlerde geminin içindeki görüntülerdi...İsrailin çektiği görüntüleri izlemedim ben...inanmıyorum derken; bu kadarıda olmaz anlamında kullandım.Yoksa sana karşı bir şey değil yanlış anlama lütfen...

Enes Evci 1.6.2010 00:19:14
Osmanlı keşke zamanında bıraksaydı bunları hitlerin zulmüne.

Sedef Kara 1.6.2010 12:22:47
Önceleri tüm yahudilerin,bir ada yada benzeri bir yerde toplanmalarını düşünüyordum.Ama onları tanıdıkca görüldükleri yerde öldürülmelerinin gerekliliğine karar verdim.Muhtemelen en iyi yahudi ölü yahudidir.Bugün benim öldürmediğim yahudilerin ve olacak çocuklarının 50 yıl sonra yapcaklarını görünce bana hak vereceksiniz.ADOLF HİTLER.

Sedef Kara 1.6.2010 15:10:11
Evet,cennet ucuz cehennem luzumsuz değildir.bu iki zıt yaratılmış sonu insanoğlu tadacak,ama gerçek şu ki bunu ancak bizim gibi müslümanlar ayırt edebiliyor.Her çocuk günahsız doğar ama Tevrat ile eğitilmiş ve o kitaba iman etmiş bir çocuğun geleceği ve istikameti kesindir bence.İşte Tevrat:Yakalananın bedeni delik deşik edilecek,ele geçirilen kılıçtan geçirilecek,yavruları gözleri önünde parçalanacak.Evleri yağmalanacak kadınlarının ırzına geçilecek İŞAYA 15-16Sen benim topuzum,cenk silahımsın,senimle milletleri kıracağım,ülkeleri helak edeceğim...ve seninle erkeği ve kadını kıracağım ve seninle ve seninle genç adamı ere varmamış kızı kıracağım ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım ve seninle valiyi kaymakamı kıracağım YEREMYA 51/20-23Kadınları ve çocukları ve şehirlerde olan herşeyi kendin için çapul edeceksin TESNİYE20/14 Onları tamamen yok edeceksin onlarla ahdetmeyeceksin,onlara acımayacaksın.TESNİYE7/1-3Hem yiğidi, hem kızı emzikteki çocukla, ak saçlı adamı dışarıdan kılıç içeriden dehşet telef edecek,hasımlarımdan öc alacağım ve benden nefret edenlere ödeyeceğimTESNİYE 32/25Mülklerini alacağımız milletlerin yüksek dağlar üzeirnde,ve her yeşil ağaç altında,ilahlarına ibadet ettikleri bütün yerleri mutlaka harap edeceksin TESNİYE 11/23-25

İletileri:17
Jack Beretto 1.6.2010 22:09:06
"Bir gün, tüm Yahudileri öldürmediğim için bana lanet okuyacaksınız!" demişti Hitler. "Yaptıkları incelendiğinde" ortaya şu çıkar ki kötülüğün gücünü böylesine iyi kullanan başka bir millet dünyada varolmamıştır. Ve en önemlisi "Zulüm gören, bu durumdan kurtulur kurtulmaz zulüm etmeye başlar." sözününü canlı kanıtıdır. (Bu yazdıklarım sadece son zamanlarda yaşananlardan kaynaklanmıyor. Ayrıca konuyu açmak çok güzel bir fikir olmuş.)

Enes Evci 1.6.2010 22:32:48
Sorun şu ki; israil, ona karşı savaşmak isteyenlerin tüm silahlarını pasifize etmiştir. İnsanların kendisine saldırmasını (brokratik uyarı metinleri, sanal alemde ve medyada sözsel ve yazarak çizerek) bu şekilde tasarlamıştır. Ve bu adamların sözden yazıdan kağıttan belgeden anladıkları yok. Bu adamlar hem vuruyor hem ağlıyor. Bugün sağda solda köşe yazıları okuyorum "şehitlerimizi unuttunuz!" diyorlar devlete. Bunu ve bu tarz şeyler yazanlar bizim aydınlarımız güya. Satılmış pezevenk aydınlar. Görmüyorlar pkk nın aslının ne olduğunu, görmüyorlar nasıl bir erdemlilik ve asillik mücadelesi verdiğimizi. İsrailin mermilerinden önce topraklarımızda satın alıp bıraktığı aydınları var. Dikkat edilmesi gereken de budur bilhassa. Bu günlerde gördük israilin medya kısıtlamasını. Buda bize şunu gösterdi, medya doğru kullanılırsa bir silah olabiliyor imiş.

Enes Evci 2.6.2010 22:25:34
Realist olmak gerekirse boşa kürek çekmiyor aslında. Ben sadece bu konu değil genel olarak halkımı ilgilendiren konuları kendi medyamdan daha çok dış ülke medyasından bakıyorum ve cidden dünya bizi çok yanlış tanıyor bizden doğusunu hiç tanımıyor drek terörist diye damgalıyor. Batıda liberal kıvamı ılımlı adam bulmak zor. Bu sebepten ötürü duygularını bilemiş realist siyasetcilerle dolu.AB'ye "Yunanistanı atın Türkiyeyi alın" diyecek kadar realist ve duygusuz. Bir yandada arap dünyası ve türk dünyası birleşme projesi var Türkiyeyi ilerde "yeni dünya düzeni"nde bekleyen. Lakin çok afedersiniz bana "iki ucu boklu deynek" gibi geliyor. Bizler hiç bir zaman avrupalı gibi duygusuz araplar gibi vurdum duymaz ve hayırsız olamayacağız sanırım. Bizim mantığımız kalbimize dolanmış ve bu sebepden dolayı biraz canımızı yakacaklar.

Enes Evci 2.6.2010 22:37:59
Ve ayrıca az sonra diyeceklerim tüm dünya devletleri için geçerlidir. Bir kişinin veyahut birden çok kişinin ölümü devleti ve devlet yapısını üzmez. Devlet bu kişileri anında unutur ve umursamaz. Bu işin devletin başındaki adamla alakası yoktur, devletin başındaki parti ile alakası yoktur. Devletin düşündüğü "ben amacıma ulaştım mı?" sorusudur. Yanıtı "evet" ise, sorun yoktur ölen ölür kalan sağlarla yola devam edilir. Her bir birey devlet için istatistik bir barkod numarasından öte bir değer taşımaz. Bu bir tabu değildir. Bu devletin ve devlet modellerinin tarih başından beri izlediği bir politikadır. İnsanlar ölecek. İnsanlar dahada ölecek. "trajedi!" diyorlar yaşanan olaylar için. 10 kişinin ölmesi mi trajedi? Yoksa Hiroşima da patlayan ve saniyesinde 200bin insanın ölmesi mi trajedi? Tyler'ın dediği gibi. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Büyük bir savaş başımıza gelmedi ve tatmadık. Bizim savaşlarımız ruhani. En büyük savaşımızı kendi buhranlarımıza yapmaktayız. Allah bizi savaş görmekten korusun. Lakin bu kaçınılmazdır. Göreceğiz. En azından 80liler 90lı doğanlar, ön görüşü iyi olanlar tarafından hep derler ki bu tarihde doğanlar kesin bir savaş görecek. "Biz Türkiye Cumhuriyeti Ordusu olarak dünyada en büyük orduyuz" falanız filanız. Vatan millet sakarya olayları eskide kaldı. Çanakkalede yazdığımız destana saygım ve hürmetim sonsuz. Lakin orda yaşanan da orda kaldı. Artık gözünü bize dikenler boğaza gelip dibimize kadar girmiyor. Biz istediğimiz kadar vatan millet sakarya diyelim. Düşmanlarımız tek düğme ile şehirlerimizi kmlerce uzaktan bombalayacak teknolojiye sahip. Biz ala ala ala ala diye üstlerine koşturacak mangal yüreğe sahibiz eyvallah ama bu hiç ama hiç mantıklı gözükmüyor şuanda. Sivri zekaların danslarına şahit dünya siyaseti. Artık kağıt üzerinde dans eden kalemler, roketlerden füzelerden ve tanklardan daha öldürücü. Özellikle bizim (özellikle bizim diyorum çünkü kendimi ve bu yazıyı okuyanları yazar çizer okur sıfatında gördüğümden) artık bu kalem silahını iyi kullanmamız lazım. Milyonlarca gencim açık öğretimde lisesini bitiremiyor ve hayalini kurduğu zengin binaların önünde güvenlik görevlisi oluyor, belindeki silaha ömür boyu dokunmayarak güvenlik sağlıyor. İşte Türk ordusuda bu konumdadır neredeyse. Ortada bir silah var lakin Çanakkale'den beri kullanılmamış. Çünkü TSK "iman gücünü" unutmuş. Buna da dikkat etmek ve tekrardan yüceltmek gerek diye düşünüyorum.

Sedef Kara 2.6.2010 23:19:43
Bakış açın ve anlatımın güçlü kalem dedirtiyor insana.Çok da doğru bu yazdıkların,bizler kanımızdan mıdır,havamızdan mı yoksa suyumuzdan mı?Olamıyoruz başka milletler gibi,herzaman hak savunup b.. buluyoruz.Mazlumun yanındayız her daim.İnsan ölümü sayısı yada ırkı önemli değil canımı yakıyor benim,lakin bende 80 ler kuşağından biri olarak,savaş konusu açılınca dalıyorum düşüncelere...Kadınlığın verdiği zaaflara birde annelik eklenince-ki bu sıfat bir yaratılmışı bu kadar mı farklılaştırır?İşte ozaman irkliyorum ben ellerim titriyor.Bir anne olarak evladımın acısıyla sınanmaktan yaradana sığınırım.Eğer benim evladımın canına kast ederse bir namussuz düşman,değil onun ,evren için tehlikeli olurum.

Enes Evci 3.6.2010 13:21:51
Tabi öyle ABD Aşırı cumhuriyetci FOX TV israili haklı gösterdi. Askerlere saldıran militanlar silah yardımı yapıyor dedi. Bu abd nin en çok izlenen tvsi :/

İletileri:176
Nymphe ehp 3.6.2010 19:20:47
Bütün bu olanları bende anlamadım doğrusu...Resmen haksızlık!Nasıl ABD İsrail için haklı diyebilir?Bütün bu olanlardan sonra nasıl böyle bir görüş bildirilir!Bu yaptıkları akla mantığa sığar şeyler değil!İsrail'in bu yaptıklarından sonra haklı olmadıkları ve YAPMAMALARI GEREKTİĞİ bal gibi ortadayken,bunu nasıl görmezlikten gelirler!ABD ne yapmaya çalışıyorsun?Sen İsrail'e bombaymış silahmış her türlü savaş malzemeleri veriyorsunda,biz Filistin'e İnsani Yardım Gemisi gönderince işler neden değişiyor?Üstüne gidip,birde o gemileri patlatmaları gayet haklı bir şeymiş gibi birde haberlerde durumu başka başka anlatıyorsunuz!Yuh size ya, YUH!Yine yaptınız yapacağınızı!Türkiye şimdi hangisine lanet okusun?İsrail'e mi,İsrail'e yardım eden üstüne birde onları haklı çıkaran ABD'ye mi?Bence bütün bu olanlar zamanla bile unutulmayacak!Her iki ülke içinde ,tarihleri şanla şöhretle değil,koca bir ayıpla büyüyüp gidecek.Artık gelecek nesillere tarih derslerinde böyle anlatılır!Yüzlerini kızarta kızarta,çocukları utandıra utandıra...Hoş,eminim gelecek nesillerine anlatmazlarda!Böylesine büyük bir haltı nasıl yediklerini anlatmayacaklar.Utanın be utanın!Gelecekteki nesillerinizin siz sırf bunları yaptığınız için yüzlerini kızartıp,tarihlerinden nefret ettirdiğiniz için!

Sedef Kara 3.6.2010 23:20:54
Türkiye'ye Türkiye'den başka dost yoktur ne yazık ki.Ülkemiz yalnızca etrafını saran, toprağımıza barışımıza göz dikmiş dış ülkeler tarafından sarılmadı.İçimizde bizi çürüten olgunlaşmamış beyinleri ham iken yiyen adı aydın ve medya olan düşmanlarımız var bizim.Engelliyemiyoruz bir türlü bunları,ülkesine dil uzatan,açık açık satanları taçlandırıyorlar çünkü.Dünya basının yaptıkları ortada zaten herzaman da böyle olmuştur,ama en kötüsü akşam haberlerinde milyonların izlediği bir kanalın sunucusu ,"İsrail tuzağa düşürüldü diyebiliyor."Bir millletin hümetini vatandaşlarının canını hiçe saymakla suçluyor.Üstüne birde iktidar mücadelisi giriyor.CHP ye komplo deniliyor, ama aksine CHP üzerinden AKP ye komplo düzenleniyor.Ülkemizi iktidarsızlığa mahkum etmeye çalışıyorlar.

İletileri:192
Arzu . 7.6.2010 09:54:56
-Hiçbir politikacının dürüst olmadığı konusuna ben de katılıyorum... Tamam, hiçbiri dürüst değil ama hiçbiri de mi bağımsız ya da vicdanlı olmaz?? Gidip yüzümüze karşı sövenlerle dost olmaya çalışıyorlar, vatandaşlarımızı katledenlere uygun cezaları vermiyorlar, yağ bal içinde yaşıyorlar, bizi tüm dünyaya alay konusu ediyorlar, gençleri ziyan ediyorlar, ülkenin gelişmesi için bir şey yapmıyorlar, oynanan oyunların kuklaları oluyorlar sonra da televizyonda rest çekiyorlar.. Ben inanmıyorum şahsen ilişkilerimiz eskisi gibi olmayacak sözlerine.. Zaten birkaç güne kalmaz bize hepsini unutturacaklar.. PKK yı bitirmemelerininde şu Ergenekonun da amacı gündemi meşgul etmek, olayları unutturmak.. Ben istenirse her şeyin düzeleceğine inanıyorum ama iste"t"miyorlar.. ABD ve İsrail başta olmak üzere..Dünya onların elinde, biz onların elindeyiz, insanlık onların elinde.. Zaten bu yüzden insanlık yok olma derecesinde...vb..
-Merve abla Marshall yardımlarını açar mısın..? Bu seneki konularda vardı ama hem kısaydı hem de iyi gibi göstermişlerdi de...
Sayfa seçiniz: Toplam Sayfa: 2

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7072
2 Eyyup AKMETİN 5321
3 Firari Fırtına 5017
4 Mustafa Ermişcan 4444
5 Hasan Tabak 4127
6 Nermin Gömleksizoğlu 3724
7 Ömer Faruk Hüsmüllü 3673
8 Uğur Kesim 3483
9 Sibel Kaya 3426
10 Hep de Böy 3206

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:16961 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com