Forum Ana Sayfası
>
Özgür Geyikler...
>
Geçmiş Ne Kadar Önemli?
Forumda Ara:
Bu başlık altında 9 adet mesaj bulunmuştur.
İletileri:
176
Nymphe ehp
15.3.2011 20:50:21
Gerçekten bambaşka bir hayat sürebilecekken geçmiş ne kadar önemlidir? Olmuş bitmiş, bir daha olmayacak olan birşey için geçmiş ne kadar önemli?Tamam, belki ders çıkarılmalı dersiniz fakat konu kapanmış, onu gündeme getirmek, unutmamak ne kadar önemli? Ne kadar?
İletileri:
163
Sedef Kara
23.3.2011 23:23:42
Elifnur, güzel bir söz vardır. "Tarih tekerrürden ibarettir" diye. Dersi çıkarıp, not almakla bitmiyor işi insanın. O nota layık olmak gerek.
İletileri:
38
tpışırı kırlrı
25.3.2011 14:24:53
güzel bir söz var
ESKİDEKİ AHMAKLIKLARIM GELECEĞİMİ TEMİZLER(y.ö)
İletileri:
176
Nymphe ehp
26.3.2011 17:04:23
Bir konu var anlatmak istediğim fakat n'aparsam yapayım bir türlü hazır hissetmiyorum yazmak için kendimi. Bu konu boyumu aşar diye korkuyorum, veremeyeceğim cevaplarla karşılaşmaktan korkuyorum; en önemlisi de hayatımı, hayata bakış açımı etkileyebilecek olan boyutlarından korkuyorum. Çünkü bu konu aklımdan hiç çıkmayacak bir konu, çünkü bu konu kişiliğim, insanları algılama biçimim...
İletileri:
163
Sedef Kara
26.3.2011 21:45:45
Elifnur, kişi kendini dinlemeli kimi zaman. Kendisi sorup yine kendisi cevaplamalı. Her ne ise anlatmak istediğin konu, hazır olduğunu hissettiğinde anlatmanı dilerim.
İletileri:
48
ibrahim ddikcan
1.4.2011 01:12:25
Amaaannnn
İletileri:
37
---- ----------------
11.1.2012 16:56:34
Geçmiş,kül olmuş bir ağaca benzer .eskisi gibi olmasa kokusunu ve görüntüsünü hatırlarsın,bu özlemi dogurur.özlem,sevdiğini fark etmene neden olur ,sevgi kaybolmuşsa ,çaresizlik belirir,sonuçta gunune devam edersın ama çaresizliklerinide yanında taşıyarak....
İletileri:
1
nihal ulku
6.2.2012 21:52:07
Yasarken dusunemiyosun gecip gidicek bu diye gelecegini nasil etkileyecegini oturupda ekip bicemiyorsun. bi anda oluyor olan.. gecmis oluyor sonra. gecmis... bitmis....Sonra sen degistikce gecmisin arkandan hep kovaliyor seni. kurtulamiyorsun. oysa gecmisde o kadar guzel seyler yasamissindir ki ama aklina genelde kotu yasanan seyler gelir.. iyi gecmisi cabuk unutursun. kotu gecmisi zor..kacmaya calisirsin..eglenirsin , gulersin belki.."Simdi hersey ne kadar farkli" dersin bi gecmisine bakip ama ne yaparsan yap dort duvar arasinda kalinca, sen ve senliginle, aklina gelir yasadiklarin....yuzlesirsin kendinle...neydim ne oldum dersin.gecmisini gundeme getirirsin istemeden. .iyidir bu..bazi insanlar vardir gecmisini hatirlamaz bile.insan hatalariyla yuzlesmeli gundeme gelmeliki unutulmasin tekrarlanmasin..cekinsin...ben sahsen pismanligimi unutmak istemem. bu yuzden yuzlesirim gecmisimle.dinlerim benligimi bazen .herkes kendini dinlemeli..ama hayat devam ediyor....ne kadar beceremesekde gecmisi unutmak degilde gecmise takilmamak dilegiyle...
İletileri:
39
merve gülsüm
9.8.2012 22:44:14
Geçmiş zaten yaşanmış ve bitmiştir ona bakmak ve sadece hatırlamakla yetinebiliyoruz bundan ötesini yapmak mümkün değil. Tek yapabileceğimiz geçmişin hatalarını tekrarlamamak ve hata yapsak da başka hataları yapmak. Çünkü aynı hataları yapıyorsak geçmiş zaten geçmişte kalmamış sadece tarih zaman ve mekan kavramı değişmiştir okadar. Geçmişin gücü geleceği etkileyebildiği kadardır nasılsa . . .
Beni Hatırla
Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:
Yazar
.. ..
7170
2
Eyyup AKMETİN
5549
3