Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksEdebiyat > ---Beğendiğimiz Kitapları ve Şu Günlerde Elimizde Olan Kitapları Paylaşalım ve Üzerine Konuşalım---

Forumda Ara:

Bu başlık altında 15 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:98
A'Gül ... 17.5.2011 21:24:37

Suskunlar'ı okudum.İhsan Oktay Anar'ın tüm kitaplarını okudum.Suskunlar zaman zaman on satıra varan cümleleriyle okuyanı yorsa da, usta anlatımı,atmosfer yaratma başarısı ve merakı sonuna dek taze kılmasıyla sabrı hak ediyor.Ben yine de Amad' ı da okumalı derim.Ve Puslu Kıtalar Atlası'nı..Ve de Efrasiyab Hikayelerini...Ve Kitab-ül Hiyel'i...

İletileri:70
zeynep (NAZIM) 27.5.2011 17:08:34
Sabahattin ali-Kürk mantolu madonna

A'Gül ... 4.6.2011 08:35:28
Ben Murat Gülsoy'un Karanlığın Aynasında adlı romanına başladım.Sanırım öykülerini daha çok seviyorum.Daha başında olduğum için hakkındaki düşlüncemi daha sonra yazarım.

İletileri:48
It's TIME 25.6.2011 23:43:23
Mümin Sekman'ın ''Her şey beyinde başlar'' eserini yeni bitirdim. Fevkalade güzel bir yapıt. Okurseverlere tavsiye ederim.

''Önemli bir iş yaptığından başımızın üzerinde yeri var. Biz onu kullanmasak da o bizi kullanmaya devam ediyor. Bu kitap beyne, beyni anlatıyor. Aklını başına toplamak ve hayatını 'baş'tan aşağı değiştirmek isteyenler için.''

İletileri:1
Sevinç YILMAZ 1.7.2011 08:37:37
Şu sıralar okuduğum birbirinden güzel iki kitap var.
İlki bir süredir okumak için vakit bulamadığım ama sonunda okumayı başardığım Adam Fawer'ın ''Olasılıksız'' adlı kitabı. Birden çok kişinin kaderinin nasıl bir nokta da kesişebileceği; felsefik ve fiziki kuramlarla anlatılmış çok başarılı ve sürükleyici bir kitap. Olayların akışı, anlatım tarzı ve insanların hayatlarının belli bir yerde bağlanması oldukça güzeldi. Okunması gereken önemli kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. 
İkincisi ise Serdar Özkan'ın ''Kayıp Gül'' adlı kitabı. Başkalarının takdirini ve övgüsünü kazanmak adına kendinden ve hayallerinden ödün veren, ''başkaları hakkımda neler düşünür'' endişesi içinde kendi gibi olmayı terk eden ve bu yüzden de sonunda kendini mutsuz bir hayatın içinde bulan  genç bir kızın kendini ve hayallerini geri kazanma savaşının hikayesi. Çok anlamlı ve okunmaya değer kitaplardan biri.

İletileri:4
Ayça Tekin 2.7.2011 08:02:20
Bana hediye olarak verilen YEKTA KOPAN'ın BİR DE BAKTIM YOKSUN adlı hikaye kitabı hikayeler hakkındaki ön yargımı ortadan kaldırdı. Ağladığım yerler de oldu, dikkatimi toplamakta zorlandığım paragraflar da. Ama kesin bir şey daha fazla hikaye kitabı almama yol açacak olması. 

A'Gül ... 2.7.2011 22:45:55
O zaman Murat Gülsoy ve Ayfer Tunç'un öykülerini de okuyun.İkisi de Yekta Kopan'la birlikte ortak çalışmalar yapmışlardır,(dergi çıkarmak) yaşdaş ve arkadaştırlar..dilleri son derece sürükleyicidir.

İletileri:38
tpışırı kırlrı 3.7.2011 20:17:25
serdar özkanın HAYARIN IŞIKLARI YANINCA adlı kitabını bitirdim
şu ana kadar okuduğum en hoş kitaptı
hala izleri üzerim de
ayrıca çok akıcı olmasından dır sanırım bir günde bittmişti
daha sonra uzun uzun değineceğim şidik bu kadar

İletileri:262
.. .. 4.7.2011 19:57:45
Ustam yerine koyduğum sevgili Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası... Tarihi bir yolculukla harmanlanmış; Bizans, Roma, Konstantiniyye, İstanbul kokan, nefes kesen bir polisiye. Okuyan 20 Lira, okumayan çok şey kaybeder...

http://images.gittigidiyor.com/3960/Istanbul-Hatirasi-Ahmet-Umit__39601688_0.jpg
http://img.sondakika.com/haber/973/ahmet-umit-istanbul-hatirasi-kitabini-2332973_500_b.jpg

İletileri:1
HİÇ ... 5.7.2011 13:50:11
 Onda bir şey var sanki.. bende de olan bu  iyi midir bilinmez gerekte yok bilinmesine zaten .Sıkı takipçisiyim.2.okumam henüz tamamlandı.Farklıdır iyi düşünülmelidir okumadan önce can sıkabilir.

Frédéric Beigbeder bu kez kendine çok benzeyen bir yazarın günlüğünü açıyor, Oscar Dufresne’in günlüğünü…
Sayfalar arasında çağımızın tüm sahtekârlıklarını, ikiyüzlülüklerini, yüzeyselliğini, aşkı, cinselliği buluyoruz. Bir yazarın, eleştirdiği her şeyin kendi deyimiyle “canlı timsali” olduğunu kabul eden bir yazarın seyir defteri bu. Üstelik kitabına Scott Fitzgerald’dan ödünç aldığı bir isim veriyor: “Romantik Egoist”.
“Romantik Egoist”, yine bildiğiniz, tanıdığınız o sivri dilli, basit anlatımlı, biraz burnu havada, bolca uçarı çılgın yazarı koyuyor ortaya. Çoşku dolu, kinaye yüklü, gerçek ile yalanın birbirine karıştığı, eğlenceli ve göz alıcı bir roman bu. Kalemini istediği gibi ustaca oynatan bir yazarın elinden çıkmış üstelik. “Romantik Egoist”, belki de “Bridget Jones’un Günlüğü”nün erkek versiyonu.
“Aşk lunapark trenleri gibi: Önce yükseliyor, sonra birden iniyor, sonra tekrar çıkıyor, geri iniyor ve sonunda, içine kusuyorsunuz!”
“Bekar bir erkeğin kendine sorduğu tek soru:

-Bu gece kiminle yatacağım?
Evli bir erkeğin kendine sorduğu tek soru:

-Bu öğleden sonra kiminle yatacağım?”
“Ey ırkçı çeteler: Türklerin Geceyarısı Ekspresi’ndeki gibi, kısa boylu, posbıyıklı tipler olduğunu mu sanıyorsunuz? Bu, önce Konstantinapolis, sonra İstanbul olan Bizans’ın görkemini unutmak olur. New York down olduğuna göre, dağıtmak için oralara gitmek gerekiyor. Türkler İtalyanlara benziyor, uzun boylu ve sizlerden daha iyi giyimliler. Kadınları muhteşem. Nüfusun %70′i 35 yaşın altında. İstanbul’un son moda gece kulübü kısa süre önce açılmış: Nişantaşı’ndaki…”
Yazar:Frédéric Beigbeder
Yayınevi: Doğan Kitapçılık
Çeviren: Renan Akmen – 289 sayfa, 2. hamur, ISBN: 9752934285; Boyut: 13,5×19,5cm; Baskı Tarihi: Şubat 2006
Özgün Dili: Fransızca;  Özgün Adı: L’Egoiste Romantique

İletileri:6
Sezgi ARSLAN 14.9.2011 18:39:12
Tarık Buğra-Osmancık.. Enfestii :)

İletileri:70
zeynep (NAZIM) 26.10.2011 17:58:03
   " HENRİ CHARRİERE - KELEBEK "

İletileri:262
.. .. 18.11.2011 22:39:25
Tarlaların yanından geçen, şehirlerarası asfalt bir yoldaki araba gibi hissettim kendimi...

İletileri:4
Tuna BAŞAR 26.1.2012 11:20:38
Beğendiğim kitapları foruma yazdım geçenlerde. Şu an okuduklarım ve en kısa zamanda okumayı düşündüklerim ise şöyle:

- Enis Batur "Yolcu"
- Birhan Keskin "Yirmi Lak Tablet + Yolcunun Siyah Bavulu"
- Onur Caymaz "Hikâyeden Çocuk"
- Selim İleri "Fotoğrafı Sana Gönderiyorum"
- Ferit Edgü "Abidin"
- Leylâ Erbil "Kalan"
- Goethe "Genç Werther'in Acıları"
- Shakespeare "Soneler"
- Fernando Pessoa "Huzursuzluğun Kitabı"

İletileri:32
.... ............... 30.1.2012 21:27:31
:)

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7071
2 Eyyup AKMETİN 5321
3 Firari Fırtına 5016
4 Mustafa Ermişcan 4444
5 Hasan Tabak 4127
6 Nermin Gömleksizoğlu 3724
7 Ömer Faruk Hüsmüllü 3673
8 Uğur Kesim 3483
9 Sibel Kaya 3426
10 Hep de Böy 3205

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:11718 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com