Forum Ana Sayfası >  Skip Navigation LinksÖzgürce Nefret... > Herkes Edebiyat Sıçıyor!

Forumda Ara:

Bu başlık altında 17 adet mesaj bulunmuştur.

İletileri:13
By Pencil 15.2.2012 23:16:15
 Arkadaşlar eskiden ki bu zaman birimini bilen bilir. Günde en fazla iki yazı paylaşılırdı. Şimdi bakıyorum da Millet paylaşmıyor resmiyete dökmüş ''Sıçıyor!'' Ne iş?

İletileri:32
.... ............... 24.2.2012 09:42:04
:)

İletileri:2
Ezgi T 24.2.2012 11:30:11
Ben bu sitede yeniyim de, konuya bir de şöyle bakmak lazım; İnsanların edebiyata ilgisinin artmasından mı kaynaklanıyor, yoksa facebookda paylaşılan özlü sözlerden dolayı gaza gelen, iki cümleyi bir araya getiremeyen kişilerin felsefe yapma merakından dolayı mı artış oldu?
Edebiyata merak arttıysa bu güzel bir şey. 

.... ............... 24.2.2012 15:16:05

By Pencil 25.2.2012 05:00:04
 Gayet açık yazdığıma inanmıştım ama anlam veremediysen tepkime bir de şöyle açıklıyayım Ezgi. Bazı ''Yazarlar'' günde 10 tane yazı paylaştıklarında iyi birşey yaptıklarını sanıyorlar ki çoğunu da takip ettim falım sakızı okumayı tercih ederim!
 Bu tür de seri üretime geçmiş arkadaşlaradır benim tepkim. Günde en fazla 2 yazı paylaşsalar diğer yazar ve yazıların 1 saat sonra göz önünden kaybolmamaları sağlanmış olacak.
En azından okunmaya değer olanları kaçırmamış oluruz. 

İletileri:3
Kemankeş İskender 25.2.2012 20:16:24
Sıçtıkları bi şey değil de bir de sıvamasalar...

İletileri:2
Ezgi T 28.2.2012 14:45:40
Kusura bakma Arif ben farklı anlamışım dediğini. Bakış açısı işte.
Dediğinde kesinlikle haklısın. 5 saniye içinde 5 farklı yazı paylaşan da oluyor ve dediğin gibi içerikte hiçbir şey yok. 

.... ............... 29.2.2012 11:10:05

By Pencil 1.3.2012 06:01:55
''? ???*'' AMAÇ NEDİR GENÇ!!! Neyin kafasını yaşıyorsun?

İletileri:1
Oktay Özakdağ 9.3.2012 16:24:45
Katılıyorum gereksiz paylaşım,israf gibidir
günde 1 yada 2 yazı

İletileri:8
sonradan gurme 17.3.2012 18:50:21
Bu siteye yazmaktan çok okuma amaçlı girerdim. Şimdi okuyacak şey de bulamıyorum. Sitenin baba yazarları bir bir uzaklaşıyor. Kalanlar da ya dede torun muhabbeti, ya da klavye delikanlılığı yapıyor. 

By Pencil 18.3.2012 03:09:30
Ne alakası var bu konuyla? ''sonradan gurme''

İletileri:15
Ortanca iskender (Mertcan Kaya) 4.4.2012 23:25:07
Edebiyat sıçıyor diyorsun da kendin ne yapıyorsun hiç düşündünmü çuvaldızı batırmadan iğneleri savurmak kolay Çok boş konusuyorsun sana cevap vermek istemezdim senin seviyene düşmek istemezdim lakin iyice suyun ısındı bide genelleme yapıyorsun haddini aşma atik aliyi bitir ..

By Pencil 25.4.2012 03:27:04
 Seviyesizliğini ve algısızlığını sermişsin zaten sereceğin kadar. Bu arada şu ısınma olayına gelince soğutsana beni?
 Buradan boş muhabbetin dolu yanını da görmüş oluruz hem. İki tuşa basıpta ahkam kesmenin orgazmınımı yaşadın sen şimdi? Yaşadıklarında yetersizlik hissettiysen batırılması gereken çuvaldızı hediye olarak yollayabilirim sana. O zaman da kendi haddinin sınırları içerisinde en müsait yerine, uygun poziyonda batırırsın. Herkes de seni alkışlar sende ağzını kulaklarına kadar çekersin.

İletileri:15
Fatih ORTAKÇI 26.6.2012 15:37:08
başlığı bnde sevdim
burası şairlerin sitesi yazmak ta insanların eseri 
ve biz de insanız ,şairiz ve yazmaktan korkmuyoruz 
bırakında birazcık edebiyat s..çalım...

İletileri:98
A'Gül ... 26.6.2012 19:45:19
Edebiyat "sıçılmaz".
Sıçılan şeyin adı başkadır.Yazmak kuşkusuz serbesttir.Ama atıklarla elalemi meşgul etmenin lüzumu yoktur.
Herkes yazabilir,a ma herkes yazar olamaz.
Herkes zinhar! şair olamaz.Öyle sanır,yanılır. Şair olmak zordur.
Haddini bilmek kolay kazanılmayan bir erdemdir.
Eser meydana getirebilmek için önce kendi kabını dolduran biri olmak gerekir.Bu yola baş koymak başlı başına bir eser meydana getirmektir.

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır

Okumaktan mana ne
Kişi Hakk'ı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eri hak bilmez isen
Abes yere yelmektir

Dört kitabın manasın
Bellidir bir elifde
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Yigirmi dokuz hece
Okusan ucdan uca
Sen elif dersin hoca
Manası ne demektir

Yunus Emre der hoca
Gerekse var bin hacca
Hepisinden eyice
Bir gönüle girmektir

Kaynak: Yunus Emre
"

İletileri:6
emek ekin 18.11.2018 22:20:06
Edebiyat sıçıntıyken bile bir umut barındırıyor bence. Az bilinen fakat dilden dile gezen her şeye ilgi duyar insan. İşte edebiyat da bizim ülkemizde öyle. Farklı bir şeyler yapmak ister insanlar ya da yapıyor gibi gözükmek ister. Çünkü sıkılmıştır herkesleşmiş hayatından ve bu sebepten bi bakıp çıkacaktır, senin deyiminle bi sıçıp çıkacaktır gizemli gördüğü odalara. Sonrasında o da bilir sıkılacaktır. Çünkü her şey otomatiktir, çekemez bir mısranın doğum sancısını. Yarın öbür gün birileri mısramatiği icat edecektir o da gidip taksitle alacaktır ne de olsa. Biraz bizim için de öyle, tarifi iğrenç belki ama evet ucundan kıyısından da olsa böyle yaşıyoruz maalesef.
Bu ileti emek ekin tarafından 18.11.2018 22:29:52 tarihinde değiştirilmiştir.

İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7116
2 Eyyup AKMETİN 5428
3 Firari Fırtına 5052
4 Mustafa Ermişcan 4465
5 Hasan Tabak 4150
6 Hep de Böy 3992
7 Nermin Gömleksizoğlu 3769
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3693
9 Uğur Kesim 3523
10 Sibel Kaya 3460

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar

Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:612 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com