Denemeler

Kader Nedir? Tanrı Nasıl Kaderi Yazar?
Okunma: 1443
Esila Korada - Mesaj Gönder


         Her insanın yaratılırken “kader” kapasitesi aynıdır. İnsanın nongentilyonlarca seçeneği, yolu vardır. Tanrı’ nın yapacağımız her şeyi bilmesi, kaderi kendisinin istediği gibi yazıp ona göre rolümüzü yaptığımız anlamına gelmez. Kaderimizi Tanrı’ nın yazdığını düşünen kişiler, bu yüzden kötü olup olmadıklarını O’ nun yazdığını düşünerek “Kötüysek kaderimizi o yazmış ve benim böyle olacağımı biliyormuş. Benim burada hiçbir suçum yok!” diyerek yüklerini hafifletmeye çalışırlar. Tanrı, kaderi içine nongentilyonlarca seçeneği alabilecek bir tablo halinde insanların beynine yazmıştır. Bu yüzden insanların ölüm şekillerinin, huylarının, tercihlerinin vb. birbirine benzemesi, o insanların nongentilyonlarca seçeneğin arasından aynı seçeneği seçmiş olması olabilir. Ölüm zamanı kesindir ama ölüm zamanına kadar geçen süre kadere dahildir. Tanrı’ nın her yapacağımız şeyi bilmesi de şöyledir:

         Nongentilyonlarca seçeneğin sonucu da vardır. Örneğin bir eşyaya bile bile zarar verirseniz yaptığınızın yanlış olduğunu ve bunun sonucunda kötü bir şey olacağını bilirsiniz. Ya da verilen bir görevi doğru bir şekilde yaparsanız bunun sonuncunda iyi bir şey olacağını bilirsiniz. Tanrı da seçtiğimiz yolların, seçeneklerin ilerisini ve sonucunu bildiği için bir seçeneği seçerken sonumuzun ne olacağını ya da ne yapacağımızı bilmiş olur. 


*cümleler ne kadar net yazılmış olsa da sadece benim görüşümdür. insanların kaderi yanlış anlayıp Tanrı' yı suçlamalarını engellemek için düşünerek, mantıklı olabilecek cümleler kurmaya çalıştım. Gerisi sizin okuyup, görüşlerinizi belirtmenize kalmış.. 
Esila Korada



Yorumlar (4)
fyz bcr 5.10.2014 00:54
Neden Tanrı ifadesini kullanıyorsunuz da Allah demiyorsunuz?

Esila Korada 6.10.2014 01:32
sorulacağını biliyordum. Tanrı ile Allah arasında bir fark yok da ondan kullanmadım. Ayrıntıya gerek yok yani. Aradaki tek fark Tanrı kelimesinin Türkçe, Allah kelimesinin de Arapça olması. Eğer Tanrı dediğimde gelen eki kesme işaretiyle ayırmasaydım "O" dediğimde de O' yu küçük yazmış olsaydım Tanrı kelimesinin kullanılması ancak o zaman tepki oluşturabilirdi. Allah denildiğinde daha samimi Tanrı denildiğinde ise daha uzakmış gibi algılanması bana göre gereksiz. O benim olduğu gibi herkesin Tanrı' sı kim nasıl güzel bir isimle hitap etmek isterse öyle hitap eder. okuduüunuz için teşekkürler bu arada.

Abiri Sebil 7.10.2014 13:33
Tanri kelimesinin arapcasi Rab kelimesidir....Allah esmaul husnadan biri ve daha kapsayici ozel bir manasi var...Tanri dediginiz ilah kelimesinin karsiligi....ayni sey degil yani....

badem lokum 7.10.2014 15:37
kaderimizin beynimize yazılı olduğunun bir kanıtı da bazı rüya türleri olabilir.


İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7106
2 Eyyup AKMETİN 5424
3 Firari Fırtına 5051
4 Mustafa Ermişcan 4463
5 Hasan Tabak 4149
6 Hep de Böy 3967
7 Nermin Gömleksizoğlu 3768
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3692
9 Uğur Kesim 3522
10 Sibel Kaya 3460

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar




Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:895 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com