Emre Altun  Mesaj Gönder

Popülerlik
Özgür Roman Sıralaması: 49 Puanı: 1238

28 Aralık 2017 Perşembe 
Yalnızılık ve Mekan
Okunma: 874

Mekan, ihvan ile güzeldir, derler. İhvan, kardeş demektir. Arkadaş demektir. En güzel mekan bile yanında iyi hissettirecek kişiler olmayınca acı verebilir. Pekiyi, yalnızken mekan nasıl bir etki yaratır?
 
Söz gelimi, bir sinemaya gittiğinizi düşünelim. Yalnızsınız. Etrafınızda aile halinde gelenler var. Sevgililer var. Arkadaş grupları var ve siz yalnızsınız. Bu noktada kendinizi nasıl hissedersiniz?
 
Yalnızlık bir tercih midir, yoksa bir sonuç mudur? Eğer bir tercih ise, bir insan neden yalnızlığı tercih eder? Etkileşim halinde olmak daha güzel değil mi? Eğer bir sonuç ise, neyin sonuçlarıdır ve insan buna katlanmalı mıdır? 
 
Kendimden bahsedersem, genelde yalnızım. Hayatımda bunun bir tercih mi yoksa sonuç mu sorusuna daha çok sonuç olduğunu söyleyebilirim. Bu benim karakterimin , içinde bulunduğum şehrin, günlük alışkanlıklarımın bir sonucu. 
 
Genelde de böyle olduğunu düşünüyorum. Yani yalnızlık insanın karakterinin, günlük alışkanlıklarının, içinde bulunduğu çevrenin ve benzeri şeylerin bir sonucu.
 
Pekiyi, yalnız insanlar için mekan hep sıkıcı bir anlam mı ifade edecektir? Başka insanların iç dünyasını gözlemleme şansım olmadığı için bu soruyu yine kendi iç âlemime bakarak cevaplayacağım. Bir katsayıdan bahsedersek, yalnızken insanın mekandan keyif alma katsayısı, yanında birileri varken mekandan keyif alma katsayısından düşük. Yani yalnızken de gittiğiniz mekandan keyif alabilirsiniz ama eğer yanınızda birileri varsa daha keyifli olursunuz. Çünkü yalnızken eğer moraliniz bozuksa etraftaki insanların birlikte olması size batacaktır. Eğer yanınızda biri varsa, moraliniz kötü bile olsa yanınızdaki kişi veya kişilerle dertleşme şansınız olacak ve yalnızlık hissine kapılmayacaksınız. 
 
Ama şunu da belirtmeliyim ki, yalnızlık tamamen bir sonuç değildir. Bir tercih olduğu zamanlar da vardır. Yalnızlık her zaman insana acı vermez. Ancak insanlarla etkileşim halinde olmak imkanı varken bilinçli olarak yalnız kalmayı tercih etmek pek de hoş değil. 
 
Sonuç olarak dünya bir mekan, 7 milyar insan olmasının bir anlamı olmalı. İlla ki bu kadar insan varken etrafınızda yanında rahat olabileceğiniz birilerini bulabilirsiniz. Yanınızda hoş vakit birileri varken yalnızlığı tercih etmeyin derim ben.  

Yorumlar (2)
Yalnız Ardıç 7.1.2018 18:13
Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz.

Emre Altun 11.1.2018 22:57
Evet, yalnızlığın insana olumlu ve olumsuz getiri ya da götürü olabilir. Yalnızlığın yaşanması gereken zamanlar vardır. Bir insanın yalnız kalması gereken zamanlar vardır. Ancak paylaşımda insanın ihtiyaçları arasındadır. İnsanın denge tutturarak yalnızlığın da paylaşımın da tadına varması lazım. Yorumunuz için teşekkür ederim.


İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7160
2 Eyyup AKMETİN 5497
3 Firari Fırtına 5060
4 Mustafa Ermişcan 4472
5 Hep de Böy 4316
6 Hasan Tabak 4160
7 Nermin Gömleksizoğlu 3777
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3700
9 Uğur Kesim 3529
10 Sibel Kaya 3471

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar




Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:4917 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com