Enes Evci  Mesaj Gönder

Popülerlik
Özgür Roman Sıralaması: 11 Puanı: 3154

14 Ekim 2010 Perşembe 
Enes'in Aklına Takılanlar
Okunma: 2478

*Peynir, ama bu en pahalısından en meşhurundan değil! Böyle gideceksin markete bakkala artık ne varsa, en ucuzundan tam yağlı alacaksın bir kalıp. İşte bana göre peynir odur! Çay+ekmek ile götüreceksin onu. Buda kahvaltıya has değildir!

 

*Müzik bir din olsaydı şahit sanırım MetallicA tanrısı olurdu o dinin.

 

*Bu kanalD'de ki "Öyle bir geçer zaman ki" adlı dizinin senaristini merak etmedim değil geçenlerde, milletin 40 bölümde kullanacağı malzemeyi 4 bölümde kullandı geçti. Ya o aile hakikatten fena bir parçalanışa hızla gidiyor yada dur bakalım ne olacak.

 

*Bu aralar yerli yapım dizilere bakar oldum, öyle "ben tv izlemiyorum" triplerindeyseniz bırakın o işleri demek istiyorum bu arada. Neyse izlediğim bir kaç yapımdan biriside Ezel. Çünkü senaryo yapısı başından beri daha önce yapılmış işler gibi değildi. Onu da geçtim ben, geçen senaryoya meşhur Behlül girdi, adı da sekizdi abimizin. Ulan şöyle bir tarttım falanda bu çocuk da iş var hakikatten, Kenan'dan daha iyi bir performans çizdi 3-4 bölümde.

 

*Pişi yapmasını öğrendim. Herkese de tavsiye ederim yapımı basit bir olay. Sanırım yörelerde değişiyor ismi, hani böyle üçgen ufak içi boş hamur işi. Yağda kızartıyorsun falan. Enteller paçanga diyor sanırım. O hesap işte. Yemek yapmak falan güzel mevzu aslında insanı rahatlatıyor bir yandan.

 

*Ayıptır söylemesi 7 telli gitarım var, İbanez RG1527 bu gün bir kez daha vurdum masanın köşesine güzelim boyasında bir minik parça daha döküldü. Üşengeçliğim yüzünden bir bakıma sokamadım gitarımı. “Bu nasıl sanatçı ruhu?” diyeceğim lakin yok sanırım bizde o özverili ruh.

 

*Salak bir arkadaşıma rastladım bugün, benim arkadaşlarımın çoğunda salaklık kalıtsallık belirtisine ulaşmıştır muhtemelde benden bulaşmıştır, hiç bir suçları yok yani. Bunun sportif bir arabası var, anahtarını sen gel içinde unut. Araç kitli ama içinde kimse yok açmanın imkânı yok, dedik ki: "camı patlatalım". Kıyamadı tabi bizimki, anahtarın bir kopyası da Kayseri'deki evlerinde. Neyse efenim cep telefonu ile açtık oraya bir telefon onlar anahtarı kendi telefonlarına tuttular bizde bizdeki telefonu kapıya tuttuk. Ulan bildiğin açıldı! Teknoloji ne garip bir şey lan?!? Falan dedik, yeni bir şey de öğrenmiş olduk.

 

*Okullar açılmış, ben daha yeni fark ettim. Az sonra diyeceğim lafı hayatım boyunca bende diyeceğimi zannetmezdim! Bu öğrencilerin hal ve hareketlerini hiç beğenmedim. Ne bu ya serseri gibi? Hakikatten hiç beğenmedim. Ulan bizde serseriydik ama bir kalitemiz vardı, şimdi alayı artist olmuş valla. Özellikle kızların hali çok vahim. İyi ki ebeveyn falan değilim Allah kolaylık versin kızı olanlara.

 

*Metal müzik sevenlere ve yerli olsun bizim olsun diyenlere Ankara’lı grup Crossfire’ı şiddetle tavsiye ediyorum. İkinci albümleri de yolda zaten el kulağında. Bateristleri Kemal eski bir arkadaşım olur ve müthiş başarılı bir ekiptirler.

 

*Bu aralar canım aş erer gibi alakasız şeyleri peşi sıra istiyor. Mesela lahana turşusu ama acılı, sonra en kıyağından dondurma. Sonra aklıma leblebi tozu düşüyor ama şekerli.

 

*Biz ufakken uçurtma yapardık, uçurtmanın çevresine de jilet takardık, bizim uçurtmamızın yanına yaklaşanın üstüne kırardık-ki onda da muhtemel jilet olurdu- artık kim kimi düşürürse. Tamamen zarar vermeye yönelik bir çocukluk geçirmişim şimdi bakınca. Neyse konuda bu değil, ulan burada uçurtma şenliği oldu. Böyle yeni tipi tip uçurtmalar türemiş. Ne o öyle? Tamamen emitasyon. O değil birde direk uçuyor hiç zahmet vermiyor. Lan uçurtma dediğin matematik ister, o çıtaları marangoza yaptırtmak ister, kırtasiyeden en süper jelatini almak ister, kuyruğu yapmak için çabalamak ister. Ekip ile başında oldu mu olmadı mı diye konuşmak ister, varsa ufak kardeşiniz o ellemesin diye ona Şeytaniko yaparsınız falan. (Bilmeyenler varsa söyleyeyim şeytaniko dediğimiz şey sadece kağıt ve normal dikiş ipine bağlı dandik uçurtmadır, öyle kasnaklı falan değli)

 

Neyse beyler bayanlar,

Enes’in aklına takılanları okudunuz,

Hadi kolay gelsin.


Yorumlar (1)
dilara abacı 14.10.2010 21:06
bencede o tam yağlı peynirin yanında domateste oldumu çıtır çıtır ekmekle bi giderki off
kendim liseli olarak bende beğenmiorum öğrencilerin halini (kendim de bu gruptayım tabiki :) ama asıl orta okullar cozutmuş bize dalaşıyolar falan :S ben ilk okulda korkardım büyüklerden ben onalrın yaşındayken... vs vs vs :)
hiç uçurtma yapmadım bi 6 yıl kadar önce yapmak istedim ev ahalisi nerden bulcan mazemeyi kim uğraşçak dedi bi uçurtma aldı inat ettim yardımsız uçurcam diye sonuç olarak iki adımlık yerde hızımı alamadım 1 saat sonra uçurduğumda (izmirde mayıs ayında ne rüzgar olcaksa zaten) rüzgarın keslmesyle ağaçlara takıldı bi dahada küstüm almadım

bu arada yazı güzeldi tebessümle okudum


İçeriği Paylaş

Arkadaşını davet et
Adınız Soyadınız:
Arkadaşınızın e-mail adresi:

Popüler Yazarlar
   YazarPuan
1 .. .. 7160
2 Eyyup AKMETİN 5497
3 Firari Fırtına 5060
4 Mustafa Ermişcan 4472
5 Hep de Böy 4316
6 Hasan Tabak 4160
7 Nermin Gömleksizoğlu 3777
8 Ömer Faruk Hüsmüllü 3700
9 Uğur Kesim 3529
10 Sibel Kaya 3471

Bu Nedir? - En Popüler 100 Yazar




Özgür Roman

Romanlar- Hikayeler - Denemeler - Senaryolar - Çocuk Kitapları - Şiirler - Günlükler - Yazarken - Röportajlar - Forum - Biz Kimiz? - RSS

Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı:4998 
 Özgür Roman üyelik sözleşmesi için tıklayınız 

© Özgürroman 2008 - 2011 - info@ozgurroman.com